Božinović: “Hrvatska u ovom trenutku jedina u EU ima turizam, najavilo nam se oko 160 tisuća ljudi”

Postrojeno je 150 pripadnika civilne zaštite i 20 vozila, a u spremnost okupljenih ovjerio se i šef nacionalnog stožera Civilne zaštite, ministar Davor Božinović koji je za RTL televiziju izjavio kako je vrlo optimističan u pogledu turističke sezone.

”Kad smo prije dvije godine stvorili taj sustav, i stavili ga unutar MUP-a, nisu svi razumjeli o čemu se radi. Ono što smo postigli, to je sinergija svih tih službi, vatrogasaca, Crvenog križa, policije HGSS-a i svi su oni pod kapom Civilne zaštite funkcionirali kao jedno radeći svoj dio posla. Hrvatska je u borbi protiv cvoida-19 pokazala jednu autentičnost. Nisam siguran da su ovakvi sustavi postavljeni u drugim zemljama EU”.

Hrvatska će jedina ima uspješnu sezonu

”HZJZ je izradio upute i za koncesionare plaža i za turističke djelatnike…Svi naši gosti, danas u Hrvatskoj je više od 65 tisuća turista, preko našeg sustava ”Enter Croatia” oko 160 tisuća ljudi koji su se najavili. Hrvatska u ovom trenutku de facto jedina u EU ima turizam, imamo gužve na granicama. Prvo, svi oni dobivaju jasna upozorenja na graničnim prijelazima. Što se tiče lokalnih sredina, ove službe se ne zovu slučajno žurne službe. One su uvijek spremne reagirati”, naglasio je

Pridržavanje mjera su jamstvo za uspješnu sezonu

“Siguran sam da je u svima u interesu da ih se pridržavaju u najvećoj mogućoj mjeri i to nam je jamstvo da ćemo ovu sezonu biti uspješni kao što smo bili uspješni posljednja tri mjeseca”, zaključio je ministar.

 

 

 

Komentiraj