BOŽINOVIĆ: “Hrvatska je epidemiološki sigurna”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas da je “Hrvatska sigurna turistička destinacija po svim elementima sigurnosti”.

“Hrvatska je sigurna turistička destinacija. Ona je sigurna po svim elementima sigurnosti, uključujući i epidemiološku situaciju”, rekao je Božinović na konferenciji u središnjici HDZ-a o globalnoj prepoznatljivosti Hrvatske i EU.

O mogućem strožem režimu na granici sa Srbijom i BiH rekao je da će govoriti nakon sastanka Nacionalnog stožera, ali je istaknuo da “ovo nije situacija kao prije pa ni mjere ne moraju biti kao prije”.

“Ovo je faza u kojoj će biti i uvođenja mjera i njihovog ukidanja puno češće, selektivnije i fokusiranije nego što je to bilo kad se pristupilo i u Hrvatskoj i u svijetu tom potpunom lockdownu”, rekao je Božinović.

Može li građanima BiH koji se već nalaze u Hrvatskoj nova odluka zakomplicirati povratak kući, Božinović kaže da to “ne bi trebalo imati utjecaja na njih jer su ušli pod jednim režimom”. Dodao je da svaka zemlja uvodi mjere za sebe pa ako BiH ne odluči drukčije, njima se “neće ništa mijenjati po povratku u matičnu zemlju”.

Ministar je jučer najavio da bi se za državljane zemalja istočnog susjedstva koje bilježe porast novozaraženih pri ulasku u Hrvatsku mogla ponovno uvesti mjera 14-dnevne samoizolacije.

Komentiraj