Bože Vukušić objavio da je ‘hakiran i partijski dosje Vesne Škare Ožbolt’, ona mu opisala svoj ‘komunistički put’

Bože Vukušić, kontroverzni bivši emigrant i osuđenik za ubojstvo u Njemačkoj te kasniji tajnik Počasnog bleiburškog voda koji je nakon osamostaljenja Hrvatske postao djelatnik hrvatskih sigurnosnih službi, u nedjelju je na svom Facebook profilu objavio satirički osvrt na vijest o plagiranju dijela izbornog programa Vesne Škare Ožbolt, nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba.

“Danas smo, međutim, saznali od same Vesne Škare Ožbolt da je ona zapravo izložena kibernetičkim napadima, odnosno da su forenzičari iz njenog tima “preko noći” utvrdili kako je neki stručnjak iz protivničkog tabora hakirao njenu web-stranicu i podmetnuo joj sporne citate.

Izgleda da to nije jedina “kibernetička” diverzija na njenu kandidaturu. U arhivi CK SKH našli su se dokumenti iz kojih proizlazi da je Vesna Škare primljena u članstvo Saveza komunista Jugoslavije početkom 1989. godine, dakle u sumrak komunističkog vojno-političkog bloka (Varšavski pakt i SSSR) i jugo-komunističke države (SFRJ). A to se čini nezamislivim za osobu njenog političkog talenta i morala”, napisao je Vukušić u objavi naslovljenoj s ‘Hakiran i partijski dosje Vesne Škare Ožbolt’.

Vukušić je dodao da ičejuju da će forenzičari iz njenog tima, kako bi birači na svibanjskim izborima mogli mirne savjesti zaokružiti njeno ime, također promptno utvrditi tko stoji i iza te kibernetičke podvale na njen račun.

Vesna Škare Ožbolt nije dugo čekala kako bi mu odgovorila. Tako je u ponedjeljak ujutro u komentarima na objavu napisala:

“Poštovani gospodine,

IIzolite primiti moj mali doprinos ovim vašim objavljenim dokumentima. U Izvrsno vijeće Sabora RH i to u odjel Republičkoh protokola došla sam preko veze na način da je kod moje mame u školi pohađalo razred dijete Željka Lončara, tadašnjeg savjetnika predsjednika SRH Ive Latina.

Prethodno sam nakon završenog Pravnog fakulteta dvije godine bila nezaposlena s napisanih preko 200 molbi za posao i isto toliko dobivenih odbijenica jer nisam bila ‘partijski podobna’.

I kako je bio raspisan natječaj za dva pripravnika u Republičkom protokolu i to na određeno vrijeme, ja sam se javila i bila primljena zahvaljujući gore navedenoj intervenciji.

Nakon dvije godine položila sam državni ispit, ali s obzirom da nisam bila u partiji nisam imala uvjete za ostanak na radnom mjestu u protokolu.

Na nagovor tadašnjeg predsjednika Sabora Anđelka Runjića pristala sam napisati zamolbu za ulazak u partiju kako bi me primili u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Eto, to je moj cijeli komunistički put. Smrt plagijatorima, sloboda istini”, napisala je.

Škare Ožbolt: “Dijelovi stranice su hakirani jer sam počela biti faktor smetnje svima”

Komentiraj