HINA/ Daniel KASAP/

BOZANIĆ “Mladi, hrabro tražite toliko očekivane promjene u društvu”

Središnje misno slavlje povodom blagdana Velike Gospe u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

“Draga braćo i sestre, postavlja nam se pitanje jesmo li prijateljski raspoloženi prema obiteljima s djecom. Pitajmo se da li naše zakododavstvo u nekim sektorima diskriminira obitelji s malom djecom?

Marija je usredočena na dijete Isusa. U Isusu svako ljudsko dijete, i ono tek začeto u utrobi majčinoj, postaje dragocjenost. Život svakog čovjeka, život zemaljski koji je usmjeren prema nebeskom u vječnosti, središnja je vrijednost Božjeg humanizma.

Zahvaljujući izvanrednim uspjesima naših mladih sportaša, a posbeno Hrvatske nogometne reprezentacije, posljednih smo tjedana svjedoci obnovljene ljubavi prema domovini, hrvatskom zajedništvu, životu i ljubavi. Probuđen je ponos i nada da se hrvatsko društvo gorljivošću, nesebičnošću i ljubavlju obnavlja na radost sviju.

Vi ste, dragi mladi vjernici, bili u prvim redovima i prepoznatljiv ste znak nade hrvatske budućnosti. Stoga se nemojete miriti s osrednjošću, nego hrabro i ustrajni tražite od starijih i odgovornih toliko očekivane promjene u hrvatskom društvu”, rekao je Bozanić.

Komentiraj