HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/

BOYSI PRED SKUPŠTINOM “Dinamo treba deratizirati, a ne privatizirati”

Navijači i članovi zagrebačkog nogometnog kluba Dinama jutros su se okupili ispred Gradske skupštine, gdje su zastupnicima podijelili letke kojima su ih pozvali na odgovornost za nepovoljno stanje u NK Dinamu.

Tekst letka prenosimo vam u cijelosti:

“Uprava GNK Dinamo od 2014. godine izrađuje elaborat kojim bi se pokrenula ponovna privatizacija Dinama. Tako bi se legalizirala pljačka u kojoj su Klub i Republika Hrvatska oštećeni za najmanje 270 milijuna kuna, što je više od procijenjene vrijednosti Dinama! Zakon o sportu nalaže da u prvom krugu pravo na upis imaju tijela lokalne samouprave, odnosno Grad Zagreb. Prihvaćanjem procesa privatizacije, Gradska skupština Grada Zagreba bit će suodgovorna za kriminalne radnje u Dinamu.

Pred Skupštinom Grada Zagreba još od prije stoji odgovornost za pljačku Dinama kojoj svjedočimo desetljećima. Upravo Grad putem svojih nadležnih tijela i organa vlasti ignorira činjenice da je aktualna Skupština kluba nelegalna i nelegitimna u svom zastupanju. Gradski ured za upravu ovjerio je odluku skupštine Kluba da uprava bira skupštinu, a skupština upravu. Time su članovi Dinama izgubili svoja osnovna članska prava, a interesnoj skupini unutar Kluba omogućili da ga dovedu do današnje katastrofalne situacije!

Dinamo kojeg volimo i za kojeg živimo godinama egzistira kao privatni bankomat klike koja predstavlja moralni talog našeg društva, a privatizacijom se odobravaju njihovi dosadašnji postupci koji su doveli Klub u velike financijske probleme. Ovim putem zahtijevamo od Skupštine Grada Zagreba da momentalno putem svojih nadležnih tijela i organa vlasti onemogući rad nelegalne i nedemokratski ustrojene Skupštine GNK Dinama te da se pokrene proces raspisivanja izbora po načelu jedan član = jedan glas.

Predugo trpimo samovolju, tiraniju i pljačku u Dinamu koja ima politički blagoslov lokalne vlasti.

Dinamo treba deratizirati, a ne privatizirati. Ne prodaje se Svetinja!“

Komentiraj