Bou cafe

BOU-CAFE: Prva španjolska kava u Hrvatskoj

Zagrebačka obitelj Banpredstavnik je prve španjolske kave kao generalni distributer brenda Bou cafe iz Barcelone koja se može popiti na 30-ak lokacija u Zagrebu. Prije tri godine su se s puta iz Španjolske vratili s poslovnom idejom. „Za vrijeme jednog posjeta toj zemlji uočili smo da je kava koju smo pili u jednoj pekari u blizini Camp Noua potpuno drugačija od onih koje smo ispijali u Zagrebu, ali i izvan njega. Kvalitetna je i gusta, podatna. Mekanija je, aromatičnija, ima jako dobar aftertaste. Zamolila sam vlasnicu da mi da podatke o tom prodavaču kave“, kaže Dragica Ban koja je potom zajedno sa suprugom izradila poslovni plan i kontaktirala vlasnika Bou cafekoju on u Barceloni vodi sa svojom obitelji.

 

 

  • Zagrebačka obitelj Ban predstavnik je prve španjolske kave kao generalni distributer brenda Bou cafe iz Barcelone
  • Bou cafe se može popiti na 30-ak lokacija u Zagrebu

 

 

Posao je, kaže, sklopljen pred Božić 2011., a prvi uvoz obavljen je u svibnju 2012. „Naš posao sastoji se od uvoza već gotovog proizvoda iz Barcelone gdje se kava prži u jednoj od najmodernijih pržiona u Europi.Nedavno su naši klijenti iz Zagreba bili u njihovoj tvornici gdje su posvjedočili da se kava prži u skladu s tehnološkim uvjetima bez mirisa. Od ulaska kave s kamionima u jutenim vrećama do pakiranja i otpreme – na sve se jako pazi“, kaže Dragica Ban. Imaju jednog distributera i u potrazi su, kaže, za drugim u Međimurju i Istri.U ponudi imaju četiri mješavine kave.„Svaki kafić ima svoju kavu. Primjerice, Vis a Vis by Vincek ima 100% Organsku Extra Arabiku, Cookie Factory u Tkalči ima Supremo dok Ibis ima  Distincion.Upravo smo postavili kavu u jedan veliki Opatijski hotel s pet zvjezdica također sa 100% Extra Arabikom“, otkriva Dragica Ban. Osim distribucije kave iz Barcelone, uvoze iz Španjolske i aparat Expo Bar Crema International, te čitav niz proizvoda vezanih uz kavu i kavene proizvode. Uz to, nude i paletu od 18 okusa dobro poznatih Revolution čajeva.

„Tajne nema. Radimo polako i pošteno. Nismo koristili poticaje niti pomoć banaka. Za sada sve financiramo iz obiteljskog budžeta. No, u idućem intervalu tražiti ćemo pomoć banaka za proširenje na tržištu“, zaključuje Dragica Ban.

Komentiraj