BOŠNJAKOVIĆ O SLUČAJU IZ ZADRA: “Sudac prima ozbiljne prijetnje, dobio je zaštitu”

Ministar pravouđa Dražen Bošnjaković u utorak je održao konferenciju za novinare, na kojoj je komentirao slučaj grupnog silovanja u Zadru, te odluku suca da se osumnjičene pusti na slobodu, iako žve u istom mjestu kao žrtva.

Rekao je kako ne može komentirati slučaj, ali i dodao da ono što je objavljeno zvuči loše. Otkrio je da je sudac dobio ozbiljne prijetnje te da mu je dodijeljena policijska zašttita.

“Neću govoriti je li sud pogriješio. Sudac je donio odluku, ja nemam pravo ni gledati taj spis, ja u to ne mogu ulaziti. Ali ono što je objavljeno zvuči vrlo loše”, rekao je na početku konferencije ministar. Dodao je kako vjeruje da neće biti potrebe da osobno ode u Zadar.

Naglasio je da ovakva situacija najviše šteti samoj žrtvi. “Ovo je postupak koji će biti složen, žrtva i sedam eventualnih počinitelja. Ovo je složeniji predmet”, rekao je i dodao kako ne može spekilirati o mogućem premještaju postupka iz Zadra.

Bošnjaković je kazao da razumije uznemirenost javnosti, te poručio da treba zaustaviti harangu. “Molim medije da buud osjetljivi u izvještavanju i da ne radimo štetu jednoj mladoj osobi. Treba utvrditi činjenice”, rekao je ministar.

Istaknuo je da mediji ponekad donose presudu bez da znaju sve činjenice. “I taj sudac koji je donio odluku primao je ozbiljne prijetnje, i za njega je zatražena zaštita”, rekao je ministar.

Komentiraj