BOŠNJAKOVIĆ ‘Nema zadovoljstva dok zadnja žrtva ne dobije sudski epilog’

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je u četvrtak kako ne može biti zadovoljstva dok zadnja žrtva ne dobije sudski epilog, ali je to vrlo teško jer je puno vremena proteklo i mnogi koji su počinili ratni zločin su “na drugoj strani”, kao i svjedoci.

“Tu zadovoljstva nema dok zadnja žrtva ne dobije sudski epilog. Svi znate da je to vrlo teško jer je puno vremena proteklo. Mnogi su, koji su počinili djela, na drugoj strani, mnogi svjedoci su na drugoj strani. Tako da s te strane je to vrlo teško, ali treba učiniti napore i treba poduzeti sve što je moguće”, rekao je Bošnjaković novinarima prije sjednice Vlade upitan o današnjem sastanku s braniteljskim udrugama.

Rekao je kako im je iznio podatke o procesuiranju ratnih zločina koje je iznosio i prije nekoliko dana. Podsjetio je i da je unutar MUP-a osnovan poseban savjet koji radi na istraživanju ratnih zločina i neki rezultati se vide.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nakon sastanka predstavnika braniteljskih udruga s ministrom branitelja Tomom Medvedom kazao je kako ih nitko na tom sastanku nije pokušao razuvjeriti te da će prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru 13. listopada sigurno održati.

Komentiraj