BOŠNJAKOVIĆ “Montirani politički proces nije moguć u Hrvatskoj”

Anto Magzan/PIXSELL

Ministar pravosuđa, Dražen Bošnjaković za N1 televiziju je komentirao kandidata za glavnog državnog odvjetnika, Dražena Jelenića.

“On je cijeli svoj radni vijek u Državnom odvjetništvu, prošao je sve stepenice, poznaje procese, ljude, situaciju i sve te reference koje ima očekujem da će dati rezultate, da ćemo dobiti bolje procesuiranje nego što je to danas. Želim snažne iskorake u progonu gospodarskog kriminaliteta, korupcije i organiziranog kriminala, procesuiranje ratnih zločina, iako ne možemo osporiti da je dosadašnji glavni državni odvjetnik to radio i snažno dao sebe na toj funkciji, to nije običan posao, to je način života. Dražen Jelenić smatramo da ima reference da može napraviti iskorake koji su potrebni, ali nisu Državno odvjetništvo i državni odvjetnici jedini dio tih procesa, moramo osnažiti i sudove, napraviti bolji zakonski okvir, osigurati materijalne, kadrovske uvjete…,” poručio je.

Bošnjaković je komentirao i najavljenu optužbe oporbe da Vlada nije dala argumente za povlačenje Dinka Cvitana.

“Tijekom rasprave su se provlačile dvije teze, da mi smjenjujemo Cvitana, a to nije istina, nego mu ističe mandat i imamo pravo izabrati novog kandidata. Želimo da još bolje radi, da je nova osoba pogodna za to i imamo kandidata koji ima reference da to može i napraviti,” rekao je.

Također tvrdi da ne zna zašto je došlo do odgode odluke o izručenju Todorića Hrvatskoj.

“To ćemo vidjeti sutra, kako će sud u Britaniji donijeti odluku. Vidjet ćemo kakva će odluka biti, zašto se odgodila ja ne znam, to je stvar sudskog procesa u Britaniji. Što se tiče predmeta Agrokor, ne želim razgovarati o konkretnim predmetima, a DORH postupa kad ima određenu količinu dokaza i informacija i misle da imaju dobar osnov za pokretanje predmeta” izjavio je, dodavši kako su u odluci o izručenju argumenti na hrvatskoj strani.

“Argument da se radi o bilo kakvom montiranom političkom procesu niti stoji niti postoji niti je to u Hrvatskoj moguće”, zaključio je Bošnjaković.

Komentiraj