BOŠNJAKOVIĆ “Luksetić zapravo ne bi ni vidio zatvor”

Borna Filic/PIXSELL

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u ponedjeljak je gostovao u RTL Danas, gdje je, između ostalog, komentirao slučaj Huanita Luksetića. Bošnjaković je potvrdio je Ministarstvo zaprimilo molbu za pomilovanjem, te objasnio daljnju proceduru.

“Mi ćemo sada zatražiti izvješća i informacija od sudova koji su donosili presude i centra za socijalnu skrb, objedinit ćemo sve to i tada će Ministarstvo izreći svoje mišljenje i sve ćemo to uputiti predsjednici Republike koja po Ustavu donosi odluku o pomilovanju ili da to ne odobrava”, kazao je Bošnjaković.

Dodao je kako će Ministarstvo nastojati da se sve odradi u najkraćim mogućim rokovima. Upitan je li ga iznenadio potez predsjednic, koja je i prije procedure najavila pomilovanje Lusetića, ministar je odgovorio: “Nije me iznenadio, ona po Ustavu ima tu najsnažniju ovlast da jedina u našem sustavu donosi odluke o pomilovanju. Ovo je slučaj gdje su ljudi senzibilizirani – radi se očito o bolesnom čovjeku koji ima ne tako male zdravstvene tegobe i obrazlagao je sve svojom željom da se izliječi, da mu to pomaže i tu percepciju javnosti osjetila je i predsjednica”, rekao je.

Bošnjaković je komentirao i postupanje suda. Objasnio je da sud postupa na temelju zakona, a ne percepcije javnosti. “Tvari koje su pronađene su zabranjene i za sud nije bilo drugačijih opcija. No da malo umirimo javnost – Uprava za zatvorski sustav ima i bolnicu u okviru zatvora i svi oni koji imaju tegobe i budu primljeni idu u zatvorsku bolnicu, a ako tamo nemaju uvjeta za njihovo liječenje, oni se šalju u redovnu bolnicu i ako se radi o ovakvom slučaju – taj čovjek zapravo ne bi ni vidio zatvora”, zaključio je Bošnjaković.

Komentiraj