Bosch

BOSCH Osnivanje odjela Powertrain Solutions početkom 2018. godine

Tvrtka Bosch procijenjuje kako će se u 2025. godini proizvesti gotovo 20 milijuna hibridnih i električnih vozila.

Bosch smatra da je elektromobilnost područje koje će u budućnosti imati velik značaj. Tvrtka uspostavlja poslovnu jedinicu posebno namijenjenu elektromobilnosti. Jedinica će biti dio novog odjela specijaliziranog za Pogonska riješenja (Powertrain Solutions).

Taj će odjel od početka 2018. godine obuhvaćati djelatnosti tvrtke povezane s elektromobilnosti, ali i sadašnjih odjela za benzinske sustave (Gasoline Systems) i dizelske sustave (Diesel Systems).

Osim 20 milijuna novih hibridnih i električnih vozila na cestama u cijelom svijetu, godine 2025. bit će i oko 85 milijuna novih benzinskih i dizelskih vozila.

“Bez obzira radi li se o dizelskoj tehnologiji, benzinskoj tehnologiji ili elektromobilnosti, Bosch je vodeći inženjerski i tehnološki partner proizvođača vozila. Strateški smo odlično pripremljeni za pomak prema električnoj vožnji”, rekao je dr. Rolf Bulander, predsjednik Boscheva poslovnog područja Riješenja za mobilnost i član upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH.

Obzirom da je tehnološki i tržišni predvodnik u segmentu pogonskih sklopova, Bosch ima važnu ulogu u transformaciji koncepata mobilnosti.

U budućnosti će novi odjel Pogonska riješenja (Powertrain Solutions) nuditi širok asortiman tehnologija ekonomičnijih i ekološki prihvatljivijih za ljude diljem svijeta. Većina ulaganja odlazi na istraživanje i razvoj akumulatora.

“Smatramo da elektromobilnost i gospodarska vozila imaju golem potencijal za rast. Kad su u pitanju osobni automobili s motorima s unutarnjim izgaranjem, naš će glavni cilj biti poboljšanje učinkovitosti”, istaknuo je dr. Rolf Bulander.

Tvrtka Bosch će u nadolazećim godinama usporedno razvijati sve te tehnologije.

Odjel Pogonska riješenja (Powertrain Solutions) okupit će oko 88 tisuća zaposlenika na više od 60 lokacija u 25 država diljem svijeta.

Bosch

ppmp_bild_4

Komentiraj