Tri su osobe uhićene u ponedjeljak na području općie Bosanski Novi, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama. Među uhićenima je i osumnjičeni organizator i jedan od nositelja narko kriminala u BiH, prenosi Klix.ba.

Uhićenoi su Jasmin Selimagić (29), Anđelko Novaković (31) i Ganija Kurti (47). Policija je izvršila i pretres objekata i vozila koje osumnjičeni koriste, na području Bosanskog Novog.

Istražitelji su u istrazi otkrili kako su uhićeni sudionici međunarodnog krijumčarenja velikih količina opojne droge “marihuana” i “skunk”, sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu. Droga se dalje distribuirala na narko tržištu u sjeverozapadnoj Bosni.

Istragom je utvrđeno da je Kurti, koji se nalazio na izdržavanju kazne u KPZ Zenica, iz zatvora koordinirao krijumčarenje droge u BiH. Osumnjičeni su u više navrata krijumčarili količine od više kilograma ove opojne droge, a osumnjičeni Selimagić, često je radi nadgledanja opojne droge i njenog transporta, boravio u Crnoj Gori.

Komentiraj