Borzan: “U Slavoniji računamo na birače Miroslava Škore”

“Očekujemo da će oni birači koji su u prvom krugu glasali za neke druge kandidate, koji su slični po svjetonazoru Zoranu Milanoviću, u drugom krugu izaći i podržati Zorana Milanovića. Također, pogotovo u Slavoniji, računamo na birače Miroslava Škore. Iako se on u kampanji postavio poprilično desno  mi znamo da su ljudi u Slavoniji glasali za njega po principu lokal patriotizma, vjerujemo da će ti glasači izaći na izbore i u jednom djelu podržati Zorana Milanovića. Dakle, vjerujemo da to nisu apriori glasači Kolinde Grabar Kitrović”, kazala je za Nacional europarlamentarka Biljana  Borzan. 

Nacional: Kakvu  vanjsku i europsku politiku nudi Zoran Milanović?

 ” Zoran Milanović nudi vanjsku i europsku politiku takvu da se ne svađa sa svima. On je eurofil, ali ne slijedi slijepo ono što Bruxelles pošalje da bi trebalo raditi”. 

Nacional: Kakva bi bila suradnja između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića?

“Predsjednik i premijer , svatko na svoj način, prezentira Hrvatsku u svijetu, u tom smislu vjerujem da će taj odnos biti komplementaran i da neće biti u koliziji jedan s drugim. U svakom slučaju predsjednik je korektiv svojim stavovima i Vladi tako da, ukoliko Zoran Milanović bude vidio da se u vanjskoj politici rade neke bitne pogreške,  on će  to vrlo rado reći, dati do znanja. Postoje neke ovlasti predsjednika gdje se mora s Vladom  surađivati, od postavljanja veleposlanika pa nadalje, tako da će morati sjesti s Vladom i razgovarati, nema druge”.

Izjavu Biljane Borzan pogledajte na našem videu.

Europarlamentarka Biljana Borzan na predizbornom skupu Zorana Milanovića u Zagrebu.

Posted by Nacional News Magazin on Sunday, December 29, 2019

 

 

 

Komentiraj