Zeljko Lukunic/PIXSELL

BOROVEC “Podignut optužni prijedlog protiv Hajduka, prijeti im 250 tisuća kuna kazne”

Načelnik Uprave policije, Krunoslav Borovec, u ponedjeljak je za N1 otkrio kako je podnesen optužni prijedlog kojim će se teretiti HNK Hajduk zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Rijeke, koja je odigrana u subotu na Poljudu. Na samom kraju utakmice jedan je huligan upao na teren s vatrogasnom štipaljkom za pirotehniku i po travnjaku naganjao suca utakmice Zebeca.

“Podnesen je optužni prijelog protiv pravne osobe NK Hajduk i za to je zapriječena kazna od 250 tisuća kuna”, otkrio je.

Odgovornost za veliki sigurnosni propust je, kaže Borovec, na Hajduku kao organizatoru utakmice i zaštitarskoj tvrtki. “Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima definitivno jasno dijeli odgovornosti svih dionika o sigurnosti na sportskim natjecanjima. I ovdje se definitivno radi o propustima organizatora odnosno zaštitara koji su organizirani i angažirani ispred organizatora”, rekao je.

Dodao je kako je policija reaguirala u roku od dvije minute, kada su vidjeli da je izostala adekvatna reakcija zaštitara.

Komentiraj