Boro Primorac preuzeo prvu momčad Hajduka

Boro Primorac vodit će prvu momčad Hajduka u narednom razdoblju, voditelj Akademije HNK Hajduk  Luka Kaliterna prihvatio je ovu ulogu nakon razgovora s predsjednikom Uprave Lukšom Jakobušićem te odlazaka Marija Stanića, Ivana Kepčije i Harija Vukasa.

Stručni stožer Bore Primorca čine još njegov prvi pomoćnik Toni Golem, trener vratara ostaje Hrvoje Sunara, a kondicijski treneri su i dalje Toni Modrić i Šime Veršić.  Prvu utakmicu na klupi Bijelih trener Primorac imat će u subotu u 17.05 sati kada na Poljudu gostuje Osijek.

“Ovo je moj Klub i vrlo rado sam prihvatio novu ulogu znajući da me ne čeka niti malo lagan posao. Pokušat ću Hajduka vratiti gdje mu je mjesto, a to je vrh. Ova ekipa može puno bolje nego što rezultati pokazuju.”, rekao je Primorac nakon preuzimanja nove dužnosti.

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić je pak izjavio: “Treba stati na loptu. Iako sam vidio gospodina Marija Stanića i gospodina Ivana Kepčiju (op.u. u klubu), oni se više nisu vidjeli. Kod gospodina Harija Vukasa je drugačija situacija. Dok konačno ne definiram najbliže suradnike, malo ću se više osloniti na gospodina Boru Primorca za sva nogometna pitanja, a do daljnjega će on voditi i prvu momčad. Kada vam se čini da se sve raspada, možda se sve slaže na svoje mjesto.”

Boro Primorac legendarni je igrač Hajduka i trener koji je veći dio karijere proveo u engleskom Arsenalu gdje je bio prvi pomoćnik Arsènea Wengera (ukupno 21 godinu). Kao glavni trener vodio je francuske Cannes i Valenciennes, reprezentaciju Gvineje Bisau, a kao pomoćni trener Wengeru radio je još u japanskoj Naoya Grampus.

U igračkoj karijeri nastupao je za Velež, Hajduk, Lille i Cannes. Strijelac je prvog službenog pogotka za Hajduk na stadionu Poljud. Ukupno je za Bijele nastupio u 283 utakmice i pri tom postigao 53 pogotka, zaključuje se u objavi splitskog kluba.

Komentiraj