‘Born to Run’ postao je američki evergreen, a Springsteen nova sjajna zvijezda svjetske glazbene scene

Bruce Springsteen je u 26. godini već imao dva studijska albuma čiji se singlovi, unatoč silnom promoviranju, nisu uspjeli probiti na američko tržište i ostvariti primjetan uspjeh. Iz Columbia Recordsa su ga 1973. godine proglasili novim Dylanom te novim američkim uličnim pjesnikom, no prezime se Springsteen, unatoč očitom potencijalu, moglo pronaći samo na stranicama uglavnom opskurnih glazbenih časopisa te u razgovorima potpunih glazbenih zanesenjaka koji su s oduševljenjem pratili njegove trosatne nastupe u malim rock klubovima. No konačno se nešto pokrenulo u njegovu korist te je 11. listopada 1975. godine singl ‘Born to Run’ postao Top 40, označivši njegov put prema statusu svjetski poznate superzvijezde.

Pjesma se inače nalazi na istoimenom albumu ‘Born to Run’ koji je izdan krajem kolovoza iste godine. Dok su njegova prethodna dva albuma zaslužili dobre kritike, nije bilo komercijalnog dijela priče; treći album ‘Born to Run’ zacementirao je Springsteenovu reputaciju među kritičarima i ustanovio njegovu prvu mainstream bazu obožavatelja.

Nakon ovoga je hita počelo Springsteenovo uspinjanje pomoću trećega albuma, a ‘Born to Run’ postao je američki evergreen često uspoređivan s popularnim Chevyjem iz ’57. Samo dva tjedna nakon uspjeha i probitka na glazbenim ljestvicama, ovaj je glazbenik osvanuo na naslovnicama Timea i Newsweeka te je nova, sjajna zvijezda svjetske glazbene scene bila otkrivena.

 

Komentiraj