Borjan dobio na tisuće poruka od hrvatskih navijača: “To pokazuje da su primitivci! Igračima sve pohvale!”

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je s 4:1 slavila protiv Kanade u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru. Dva gola postigao je Andrej Kramarić, a po jednog su dodali Marko Livaja i Lovro Majer.

Utakmici su prethodile kontroverze, kao što je najava njihovog izbornika da će ‘sje**** Hrvatsku’, a tu su i izjave vratara kanadske reprezentacije Milana Borjana, koji je prije nekoliko godina izjavio da Knin i Dalmaciju smatra dijelom Srbije, a ne Hrvatske.

Tijekom utakmice hrvatski navijači Borjanu su skandirali da je ustaša, on im je odgovarao podizanjem tri prsta, a nakon susreta broj njegovog telefona počeo se masovno širit WhatsApp grupama. Srpski Telegraf piše kako mu je stiglo preko 2500 poruka hrvatskih navijača.

“Pa to pokazuje kakvi su ljudi, primitivci. Nemam što komentirati, to govori o njima. Nemam što reći, čuo sam da su vikali, da su vrijeđali, ali to govori o njima i da trebaju poraditi na sebi i na svojim obiteljima. Očigledno imaju frustracije u kući, pa to iskale ovdje”, rekao je Borjan nakon susreta.

Dodao je da je hrvatskoj reprezentaciji želi sve najbolje i da su odigrali odličnu utakmicu. “Poveli smo rano, odigrali smo dobro 20-25 minuta, onda smo se povukli. To je nogomet, idemo dalje. Ovo je lijepo iskustvo za kanadsku reprezentaciju koja je poslije 36 godina otišla na SP. Žao mi je što je rezultat bio ovoliki, ali Bože moj, idemo dalje”, rekao je.

Nakon utakmice Bruno Petković je stao u njegovu obranu i uvrede navijača nazvao ružnom stranom nogometa, a Borjan je pohvalio držanje hrvatskih reprezentativaca i reprezentaciji Zlatka Dalića poželio sve najbolje: “Sve pohvale igračima Hrvatske, ponašali su se gospodski. Pričao sam s Perišićem o utakmici s Belgijom, kako smo ih mi trebali pobijediti. Rekao mi je “aj probajte dobiti Maroko da prođemo dalje”. Imamo još jednu utakmicu, želimo tu prvu pobjedu na SP-u. Dali smo konačno prvi gol, sada čekamo i prvu pobjedu. Nažalost ni s njom nećemo proći dalje. Hrvatskoj reprezentaciji bih želio sve najbolje, odigrali su odličnu utakmicu”, poručio je.

Podsjetimo, Borjan je ranije govorio da nije rođen u Hrvatskoj: “Rođen sam u Krajini, to je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina”.

 

Hrvatska nakon preokreta i uz dva gola Kramarića pobijedila Kanadu

Komentiraj