Boris Milošević: “Obnova i revitalizacija Banije sad su puno važnije pitanje od HGK”

Potpredsjednik Vlade Boris Milošćević u ponedjeljak je iz Petrinje komentirao odluku o rušenju građevina, kao i stanju u potresom pogođenom području.

“Počeli smo pripreme za rušenje i uklanjanje 3 dimnjaka u Sisku, za koje su statičari rekli da ih treba rušiti, a u narednim danima struka će reći kako bi bilo najbolje da se oni uklone. Uputili smo mobilizacijski poziv za još tri tvrtke kako bismo krenuli u rušenja na području grada Gline”, kazao je Milošević i dodao da je pregledano oko 60 posto objekata.

“Krenut ćemo u mobilizaciju inženjera koji se nalaze u državnim službama, kako bismo u narednim tjednima imali dodatni angažman da bismo ubrzali ove preglede i podijelili naljepnice”, najavio je potpredsjednik Vlade. Dodao je da će Vlada na sjednici izglasati prijedlog i poziv HAC-u da se dovrši autocesta do Siska.

Na području Petrinje, Gline i Siska, kaže, radilo bi šest tvrtki. “o nije dovoljno, ali ovo je mobilizacijski poziv. Vjerojatno ćemo ići i s javnim pozivom, želja nam je da uključimo što više tvrtki, koje moraju imati i mehanizaciju”, rekao je Milošević.

Na novinarsko pitanje o Hrvatskoj gospodarskoj komori i pozivu oporbe da se ukine obvezna članarina u njoj, Milošević je rekao da ne podcjenjuje pitanje HGK. “Ali, iz pozicije ovih ruševina, obnova i revitalizacija ovog kraja sad su puno važnije pitanje”, zaključio je.

Komentiraj