Boris Miletić predao dužnost gradonačelnika Pule Filipu Zoričiću

Dosadašnji gradonačelnik Pule Boris Miletić predao je u petak u pulskoj Gradskoj palači dužnost novoizabranom Filipu Zoričiću.

Miletić je Zoričiću predao dokumentaciju koja sadrži sve započete projekte, one u realizaciji i buduće projekte u pripremi, zatim stanje gradskih financija, broja djelatnika, izvještaj o poslovanju trgovačkih društava u vlasništvu i suvlasništvu Grada Pule te javnih ustanova gdje je Grad Pula osnivač.

“Vjerujem da smo ovom dokumentacijom obuhvatili sva područja koja će novom gradonačelniku biti potrebna za prvi uvid o stanju, poslovanju i financijama sustava Grada Pule”, izjavio je dosadašnji pročelnik Ureda gradonačelnika Aleksandar Matić.

Zoričić je zahvalio Miletiću na dugogodišnjem ustrajnom radu. “Mi ćemo, kao nova uprava, nastaviti s dobrim projektima koji su početi. Vjerujem da ćemo biti kooperativni te raditi na dobrobit svih naših sugrađana”, poručio je novi gradonačelnik Pule.

Miletić je zahvalio svom timu na suradnji i čestitao Zoričiću. Poručio je da novi gradonačelnik danas ima puno bolju startnu poziciju nego on 2006. “Što se tiče gradskih financija – više od 164 milijuna gradskog proračuna, javnih ustanova i trgovačkih društava stoji mu na raspolaganju, a samo u gradskom proračunu 45 milijuna kuna. Sjećam se svojih početaka kada su bili samo minusi, a ne plusevi”, istaknuo je Miletić.

Miletić smatra da su u njegovom mandatu napravili puno za grad, a da će se novi gradonačelnik moći pozabaviti ljepšim temama, kao što je uređenje grada.

Podsjetimo, Miletić je bio gradonačelnik Pule 15 godina. Ostat će pamćen kao jedan od najdugovječnijih gradonačelnika u modernoj povijesti Pule.

Komentiraj