HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ik

BORIS JOKIĆ ‘Potencijal koji postoji oko nas govori nam da kao društvo možemo bolje’

Bivši voditelj Ekspertne radne skupine za provođenje cjelovite kurikularne reforme, Boris Jokić, govorio je o obrazovnoj reformi na N1 televiziji.

“Ne radi se o Hrvatskoj ove godine, nego 2030. Kad se stavi dvojba želite li tad biti siromašna zemlja ili bogata znanjem, to je ključna dvojbe te reforme. To bih cijelo vrijeme ponavljao. Tu nema ustaša i partizana, nema vraćanja u prošlost”, smatra Jokić.

Reforma je započeta u vrijeme lijeve vlade Zorana Milanovića. Jokić ne smatra da je zbog toga treba smatrati lijevom, niti se htio deklarirati kao ljevičar.

“Sve sam ih vidio, i Milanovića, i Karamarka, i predsjednicu. Reforma negdje mora početi. Strategiju o reformi je bez glasa protiv izglasovao Sabor. Ako je Sabor odlučio tada da je reforma dobra, ovo je sad dnevno-politički. Ne mogu kao čovjek reći nego da treba probati”, rekao je Jokić.

Ne smatra da je sve tako crno.

“U školama, na fakultetima i na ulici postoji potencijal. Ova žabokrečina u kojoj trenutno živimo, nije održiva. Potencijal koji postoji oko nas govori nam da kao društvo možemo bolje”, zaključio je Jokić.

Komentiraj