Voditelj kspertne radne skupine za provođenje cjelovite kurikularne reforme u ostavci, Boris Jokić gostovao je večeras u Dnevniku N1 televizije, gdje je poručio kako se neće baviti politikom. “Političari nikad nisu jasni, ja nisam političar i neću biti političar. Ja sam stručnjak, suprug i otac, a ako ovo ne uspije želim se vratiti tim stvarima, svojoj obitelji i strucI”, rekao je Jokić.

Otkrio je kako nije u kontaktu s ministrom Predragom Šustarom, niti Ministarstvom, te kako ostaju pri razrješenju. Na pitanje hoće li nastaviti voditi reformu, Jokić kaže kako Ministarstvo mora odgovoriti na važna pitanja – “može li se odmaknuti od politikanstva i političkog utjecaja na samu reformu, ljudi su pokazali da način na koji funkcionira nije dobar”.

“Mi kao društvo možemo puno bolje, Hrvatska nije loša zemlja. Od svega što mi radimo, pa i od ovih spletki i politikanstva, izašla je veća vjera u ljude, da mogu zajedno, da mogu nešto stvoriti u ovoj zemlji, stvoriti prostor dijaloga, da kao društvo možemo otrpjeti da smo drugačiji i zajednički iznjedriti dokumente i proizvod”, rekao je Jokić.

“Kad je politika odlučila staviti šapu na to i određivati što i kako, cijela ta priča pada u vodu”, objasnio je. Naglasio je kako neće biti na prosvjedu koji je najavljen za četvrtak.

Komentiraj