Borić smatra da je novinarka Slobodne žrtva seksualnog uznemiravanja, napadači izjavili da su se “malo zaigrali”

Koordinatorica kampanje Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama i zastupnica Lijevog bloka u Skupštini grada Zagreba, Rada Borić u priopćenjem je ustvrdila da je novinarka Slobodne Dalmacije Andrea Topić u incidentu u Ivanbegovini bila žrtva seksualnog uznemiravanja.

Borić je upozorila i kako je PU splitsko-dalmatinska najavila podnošenje kaznene prijave protiv četvorice muškaraca samo za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari te da je olako prešla preko očitih dokaza o seksualnom uznemiravanju koje je doživjela novinarka Slobodne Dalmacije.

Borić tvrdi kako videosnimka s poprišta napada podupire tvrdnju o seksualnom uznemiravanju, s obzirom da su četvorica muškaraca predlagala novinarki “da se s njima dođe u kuću družit malo”, “ona i njih četiri”. Muškarci su joj okružili vozilo i zapriječili odlazak.

Napadači su ispričali svoju stranu priče, a jedan od njih kazao je da su se “malo zaigrali”.

“Čujte, ispalo je malo nesmotreno. Ne znam kako bih vam to opisao, jer jako je zanimljiva situacija. Vozilo se kretalo makarskih tablica gore-dolje, gore-dolje i vidjeli smo neka curica da vozi i mislili smo da se neko izgubio. Da se osoba izgubila u prostoru, pošto je ovo malo zavučeno. Tu se parkirala uza zid i mi smo joj prišli i pitali je treba li joj pomoć i je li se izgubila gledajući da joj je na mobitelu upaljena navigacija. Odbila je bilo kakvu suradnju, ništa nije razgovarala i u tom trenutku mi smo se odmakli od vozila. Ona je nastavila dalje sjediti u autu i raditi već što je radila, ne znam ni ja što”, kazao je jedan od napadača za N1.

“Malo smo se poigrali. Nismo se pristojno ponašali. Mi smo radili, bili smo malo zaigrani. S nikakvom lošom namjerom je nismo ometali, zaustavili. Nego eto, nismo znali o kome se radi i onda u cijelom tome iščekivanju dok smo uspjeli dobiti dojavu što napraviti – da li zvati policiju pošto je nepoznata osoba ili puštati je da snima i da radi što je volja. Malo smo se tu oko auta poigrali, niti smo oštetili vozilo, niti smo željeli curi nešto nauditi niti ja niti moje kolege. Je snimka ispala malo bez veze, ali s nikakvom lošom namjerom mi to nismo napravili”, kazao je Josip Kujundžić.

 

Komentiraj