BORIĆ: “Ne želimo biti ‘pernari’, a surađivat ćemo i s drugim oporbenim strankama”

 

Rada Borić iz zeleno-lijeve koalicije u utorak je za N1 komentirala budući rad u Hrvatskom saboru platforme Možemo!.

“Pokazali smo u mjesec i pol što znači srčanost – to je ono što smo naučili iz aktivizma. Pokazali smo i koliko se kreativnošću i poštivanjem ljudi i razgovaranjem s njima može napraviti”, kazala je Borić komentirajući sedam mandata koje su dobili na parlamentarnim izborima.

“Ono što nam je premijer zamjerio je taj politički aktivizam i mi smatramo da su mnogi bili politički pasivisti i to su pokazali rezultati. Ovoj uspjeh nije samo uspjeh nas iz platforme. Rekla bih da je to uspjeh 30 godina okupljanja oko različitih pokreta – od antiratnog, protiv šerifa, za prava žena”, dodala je.

Borić kaže da će promijeniti rad u Saboru, kao što su promijenili rad Gradske skupštine. “Riješiti se šerifa u Zagrebu je isto kao riješiti se šerifa u nekom drugom mjestu. Teme kojima smo se mi bavili su jednake teme koje brinu građani u svim dijelovima Hrvatske”, kaže.

Sigurna je da će u Škorinom pokretu biti onih koji će pretrčati na drugu stranu jer taj pokret smatra izrazito nehomogenim. Lijevo-zelena koalicija neće odbacivati svaki prijedlog samo zato što su u oporbi, kaže i dodaje da izjava da će napraviti ‘dar-mar u Saboru’ nije najspretnija.

“Ne želimo biti ‘pernari’, a surađivat ćemo i s drugim oporbenim strankama i pokazati da Hrvatska može bolje”, zaključuje.

Komentiraj