Borić: “Milanović je seksist i napada ljude koji bi trebali biti neovisni”

Saborska zastupnica zastupnica Nove ljevice, Rada Borić komentirala je ponašanje predsjednika Zorana Milanovića koji se po njezinim riječima počeo ponašati sasvim suprotno od onoga kako je govorio na inauguraciji.

Borić je u razgovoru za N1 televiziju naglasila kako smo svjedoci da predsjednik Milanović svakodnevno napada svoje birače.

Ne proziva nikoga niti traži ostavke

Rekla je kako bi bilo naivno da netko zbog nečijeg izričaja traži ostavku. “Ne prozivam nikoga da da ostavku, a najmanje zazivam ostavku”, rekla je Rada Borić.

Potom je istaknula da su za vrijeme korone ljudi bili kažnjavani, nije se izlazilo van, nije se moglo posjetiti roditelje u bolnici, kao ni djecu.

“Bio je takav lockdown, a pokazalo se da ima jednakijih od jednakih”, dodala je saborska zastupnica Nove ljevice.

Komentirala Milanovića: Nikad ga nisam prozvala

Milanović je, podsjetimo, Borić odgovorio na Facebooku da je bila predvodnica kabale koja ga je blatila u kampanji gdje god i kad god je stigla.

“Nikada ga nisam prozivala ad hominem. Kabala može značiti i harangu, zamislite koju mi je moć upisao? Podršku u drugom krugu je od nas dobio jer smo smatrali da je vrijeme za promjene”, prokomentirala je.

Dodala je da joj je drago jer je Milanović pogledao njenu biografiju. “Forbes me proglasio sedmom na listi najznačajnijih feministica, ali sigurno ima značajnijih feministica. Forbes ima i listu najbogatijih, možda bismo i on i ja željeli da smo na toj listi… Ima svakakvih lista, ne ističem to, kao feministica ne volim hijerarhije”, kazala je.

Kaže da nije napao ni HDZ ni Plenkovića

Prokomentirala je kako je napao Orešković i Puljak, ali ne i Plenkovića ili HDZ.

“Nisam vidjela da je napao Plenkovića, ministre s kojima je možda bio za tim istim stolom, nije napao HDZ koji je sistemski napravio državu koruptivnom, napada ljude koji bi trebali biti neovisni – to govori o autoritarnosti kakvu je gradio Franjo Tuđman – napada pravobraniteljicu, GONG, sve ono što su mali preživjeli kotačići koji govore što bi trebao biti neki nezavisni nadzor u ovoj zemlji, ako to već nisu institucije sustava – to govori o autoritarnosti. Trebao bi naučiti da reći nekome da su Thelma i Louise nije uvreda”, poručila je saborska zastupnica Nove ljevice.

Borić: Milanović je seksist

Da Milanović zazire od uspješnih žena, Borić objašnjava ovako: “Prvoloptaški, svi ćemo primijetiti ako netko za mene kaže babetina. Narikača ne mora biti seksizam. Ali kako je kolegice uvrijedio – tko su neke žene bile prije nego što su ušle u sabor. Ako se sjećamo kako je bilo u SDP-u, uvijek je bilo problema sa ženama koje su trebale biti jednake muškarcima. Davno je on dao instrukcije svojim kolegicama: budite kao muškarci. Bojim se da nije jednostavno sakriti svoju patrijarhalnu prirodu”, rekla je.

Na pitanje misli li da je seksist, odgovorila je: “Da, ako treba, reći ću da je seksist, barem prema zadnjim izjavama”, rekla je za N1.

Komentiraj