BORBA ZA OSMINU FINALA: Hrvati, Španjolci i Talijani danas mogu osigurati plasman u osminu finala

FaH

Hrvatska reprezentacija danas od 18 sati u Saint Etienneu igra drugo kolo skupine D Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj protiv Češke. Hrvatska je u prvom kolu nakon sjajne igre slavila protiv Turske 1:0, dok su istim rezultatom Česi u premijeri izgubili od Španjolske.

Od 18 sati na stadionu u Saint Etienneu trebali bi istrčati Subašić, Srna, Ćorluka, Vida, Strinić, Modrić, Badelj, Brozović, Rakitić, Perišić i Mandžukić, dakle, identična momčad koja je razbila Turke.

”Dvojbi oko sastava nemam, a vi ćete ga vidjeti sutra”, rekao je Čačić.

”U nekim kalkulacijama bi nam i bod bio dovoljan, međutim mi želimo pobjedu jer smo momčad takvog karaktera. Ići ćemo istim gardom kao protiv Turaka i vjerujem kako će semafor na kraju to valorizirati”, zaključio je izbornik Hrvatske.

U sustavu 4-2-3-1 bi Hrvatska definitivno trebala imati veću premoć u posjedu. Ne toliku kao Španjolci koji igraju u širinu, no sasvim dovoljnu da oni budu ti koji će diktirati tempo. Određeni problemi se naziru na bočnim pozicijama u obrani, no suparnička krila Krejči i Dočkal se ne čine dovoljno kvalitetni kako bi to iskoristili.

Dosta prostora je posljednjih dana posvećeno mogućim navijačkim neredima, no to je još uvijek u sferi špekulacije. Čak bismo rekli kako se priča dodatno potencirala ne bi li naišla na veliku osudu javnosti i prije negoli se nešto realno dogodilo. Štoviše, hrvatski i češki navijači zajedno se druže i navijaju u Saint Etienneu.

Pravdu će dijeliti Englez Clattenburg, jedan od najboljih europskih sudaca u ovom trenutku.

Česi su pružili sjajan otpor Španjolskoj u prvom kolu. Odigrali su vrlo organizirano i disciplinirano te su primili gol tek u posljednjim minutama isključivo zahvaljujući genijalnosti Andresa Inieste.

Izbornik Češke Vrba najavio je kako će njegova momčad ići na pobjedu protiv Hrvatske.

”Trebaju nam četiri boda iz dvije utakmice. Nema nikakvih tajni, moramo više napasti”, rekao je Vrba.

U Nici od 21 sati drugo kolo iste skupine igrat će Španjolci i Turci, a petak na Euru otvaraju od 15 sati iznenađenje prvog kola Italija, koja je sjajnom igrom razbila favoriziranu Belgiju te Švedska, koja je protiv Irske u prvom kolu odigrala 1:1 i ostala nam je puno toga dužna.

Komentiraj