BORBA PROTIV POBUNJENIKA: Sirijska vojska i ruski zrakoplovi napreduju u zauzimanju teritorija

GezzyImages

Sirijska vojska i koalicijske snage uz potporu ruskih ratnih zrakoplova napreduju u ponedjeljak u sklopu ofenzive pokrenute protiv pobunjenika, objavio je sirijski Opservatorij za ljudska prava.

Kako navodi Opservatorij, riječ je o najžešćim okršajima u posljednjih tjedan dana. Ruski su zrakoplovi izveli najmanje dvadeset zračnih napada na gradove u pokrajini Hami čije su djelove zauzeli borci Hezbolaha i sirijske vojske.
Zahvaljujući ruskoj intervenciji snage lojalne predsjedniku Bašaru al Asadu u proteklih su nekoliko dana ponovno zauzele djelove teritorija na zapadu zemlje.
Službena Moskva tvrdi da su ciljevi zračnih napada položaji Islamske države, no u većini napada pogođeni su položaji pobunjeničkih grupa koje se bore protiv Asada, a podupiru ih Sjedinjene Države.
Provladine snage, među kojima je i libanonska grupacija Hezbolah, u ponedjeljak su zauzele južni dio Kafr Nabude, rekao je ravnatelj Opservatorija Rami Abdulrahman.
U okršajima, granatiranju i zračnim napadima ubijeno je i ranjeno više desetaka pobunjenika, kazao je.
“Riječ je o najžešćim okršajima na sjeveru zemlje, u pokrajini Hami od početka zajedničkih operacija koalicijskih snaga”, rekao je Abdulrahman.

Komentiraj