Osmi po redu Zagrebački energetski tjedan održava se od 8. do 13. svibnja.

Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih generacija i dionika u proces borbe protiv klimatskih promjena.

Porukom ‘Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!’ ovaj događaj potiče sudionike na zajedničko djelovanje u procesu provedbe projekata održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan obilježit će niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, otvorenih vrata, seminara, predavanja i radionica koje će se održati na različitim gradskim lokacijama. Brojnim aktivnostima Zagrebačkog energetskog tjedna želi se utjecati na ekološku svijest građana te racionalnom korištenju energije i prirodnih resursa.

Razvojna agencija Zagreb – TPZ i ove je godine aktivno uključena u program Zagrebačkog energetskog tjedna. Kroz niz dinamičnih predavanja pod zajedničkim naslovom ‘Inovativno poduzetništvo’ pokušat ćemo prikazati kako se kroz inovativne poduzetničke pothvate aktivno može utjecati na energetsku učinkovitost i zaštitu prirodnih resursa. Svoja iskustva s okupljenima će podijeliti i svoje projekte prezentirati članovi Tehnološkog parka Zagreb i Startup Factory Zagreb timovi i to redom Membrain projektiranje, FREEWA project, Adventure Donkey i CROTEH – Centar za razvoj održivih tehnologija.

Predavanje ‘Inovativno poduzetništvo’ održat će se 10. svibnja od 13 do 15 sati u prostoru Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27.

Kompletan program Zagrebačkog energetskog tjedna dostupan je na web stranici zagreb-energyweek.info.

Komentiraj