PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA Traje tradicionalni Zagrebački energetski tjedan

Screenshot YouTube

Osmi po redu Zagrebački energetski tjedan održava se od 8. do 13. svibnja.

Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih generacija i dionika u proces borbe protiv klimatskih promjena.

Porukom ‘Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!’ ovaj događaj potiče sudionike na zajedničko djelovanje u procesu provedbe projekata održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan obilježit će niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, otvorenih vrata, seminara, predavanja i radionica koje će se održati na različitim gradskim lokacijama. Brojnim aktivnostima Zagrebačkog energetskog tjedna želi se utjecati na ekološku svijest građana te racionalnom korištenju energije i prirodnih resursa.

Razvojna agencija Zagreb – TPZ i ove je godine aktivno uključena u program Zagrebačkog energetskog tjedna. Kroz niz dinamičnih predavanja pod zajedničkim naslovom ‘Inovativno poduzetništvo’ pokušat ćemo prikazati kako se kroz inovativne poduzetničke pothvate aktivno može utjecati na energetsku učinkovitost i zaštitu prirodnih resursa. Svoja iskustva s okupljenima će podijeliti i svoje projekte prezentirati članovi Tehnološkog parka Zagreb i Startup Factory Zagreb timovi i to redom Membrain projektiranje, FREEWA project, Adventure Donkey i CROTEH – Centar za razvoj održivih tehnologija.

Predavanje ‘Inovativno poduzetništvo’ održat će se 10. svibnja od 13 do 15 sati u prostoru Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27.

Kompletan program Zagrebačkog energetskog tjedna dostupan je na web stranici zagreb-energyweek.info.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]