Boras dekanima preporučio uvođenje izvanrednih ispitnih rokova

Rektor Zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras predložio je dekanima uvođenje dodatnih ispitnih rokova. Podržao je i njihov prijedlog za smanjenje broja ECTS-a potrebnih za plaćanje školarine.

“Predlažem da donesete odluku o određivanju izvanrednih ispitnih rokova u akademskoj godini 2019./20. te tako studentima olakšate vremensku organizaciju izlazaka na ispite i polaganje predmeta”, navodi se u dopisu koji je Boras uputio dekanicama i dekanima zagrebačkog sveučilišta.

Prijedlog došao je na inicijativu zamjenice predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta Josipe Smoljo.

“Na inicijativu zamjenice predsjednika Josipe Smoljo, u suradnji s Rektorom, dana je preporuka svim dekanima o uvođenju dodatnih ispitnih rokova s obzirom na sve okolnosti i nedaće koje su nas zadesile.

Također, upućen je prijedlog Rektoru da redovni studenti koji u akademskoj godini 2019./20. ostvare 45 ECTS bodova ili više, ne moraju plaćati participaciju u troškovima studija. Prijedlog je naišao na odobrenje Rektora te će se o istom odlučivati na senatu u 6. mjesecu”, objasvili su na facebooku iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

🤓[DODATNI ISPITNI ROKOVI + 45 ECTS-a]💰Dragi naši, Na inicijativu zamjenice predsjednika Josipa Smoljo, u suradnji s…

Posted by Studentski Zbor Sveučilišta U Zagrebu on Tuesday, May 26, 2020

Komentiraj