Boranka nastavlja pošumljavati požarišta u okolici Splita

U subotu, 7. studenog, nastavlja se akcija Boranka, treća ovogodišnja akcija pošumljavanja u sklopu kampanje Boranka – najveće volonterske akcije pošumljavanja požarišta Dalmacije koju organizira Savez izviđača Hrvatske u suradnji s HGSS-om i Hrvatskim šumama.

Ove subote pošumljavat će se požarišta na Mosoru u splitskom naselju Donje Sitno. Lokacija akcije nalazi se uz pristupnu cestu zvjezdarnici Zvjezdano selo Mosor (odvajanje od Puta sv. Luke prema zvjezdarnici).

Grad Split, kao partner kampanje Boranka, osigurao je besplatne gradske autobuse za prijevoz volontera od Splita do lokacije pošumljavanja i nazad. Svim volonterima osigurana je pitka voda, sendvič, voće, zaštitne maske, radne rukavice i alat za sadnju. Hrvatske šume osigurat će dovoljno sadnica i drugog sadnog materijala za sadnju, a njihovi stručnjaci volonterima će na početku održati kratku edukaciju o sadnji. O sigurnosti volontera brinut će volonteri Gradskog društva Crvenog križa Split.

Ravnateljstvo civilne zaštite osigurava logistiku i drugu opremu za održavanje akcije, a za sve volontere osigurat će i zaštitne maske.

Akcije pošumljavanja odvijaju se pod propisanim epidemiološkim mjerama – nošenje maski obavezno je prilikom dolaska i odlaska te pri preuzimanju opreme i održavanju edukacije. Volonteri će biti odvojeni u manje skupine kako ne bi došlo do grupiranja. S obzirom da se sama aktivnost sadnje odvija na širokom otvorenom prostoru, održavanje razmaka među sudionicima u potpunosti je moguće.

Sljedeće akcije pošumljavanja požarišta održat će se u subotu 14. i nedjelju 15. studenog na istoj lokaciji – Donje Sitno.

Komentiraj