Bombašu iz Pakraca određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru pokrenulo je istragu protiv 71-godišnjaka, koji je pritvoren nakon što je prošlog tjedna Pakracu bacio bombu na trojicu djelatnika HEP-a. Prijavljen je za trostruki pokušaj ubojstva.

Istraga protiv 71-godišnjeg Milorada Arsenića pokrenuta je, osim zbog trostrukog ubojstva u pokušaju, i zbog nedopuštenog posjedovanja eksplozivnih tvari, izvijestilo je tužiteljstvo ne otkrivajući identitet okrivljenika.

“Postoji osnovana sumnja da okrivljeni 71-godišnjak 27. siječnja 2021. oko 9,15 sati u Pakracu, nezadovoljan postupanjem radnika jednog trgovačkog društva, iz svoje kuće bacio prema njima ručnu bombu M-75 koja je eksplodirala, pri čemu je jedan oštećenik zadobio teške i po život opasne ozljede, a život mu je spašen hitnom liječničkom intervencijom, dok su druga dvojica oštećenika zadobili teške tjelesne ozljede. Osnovano se sumnja i da je 71-godišnji okrivljenik od točno neutvrđenog dana do 27. siječnja 2021. u kući u Gornjim Grahovljanima, pribavio i držao jednu ručnu bombu M-75.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio okrivljenom 71-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od dovršenja kaznenog djela ili počinjenja drugog težeg kaznenog djela”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj