BOLTON “Trump je spreman ponovo razgovarati s Kimom”

epa

Američki predsjednik Donald Trump otvoren je za dodatne razgovore sa Sjevernom Korejom o denuklearizaciji, ali bi bio jako razočaran kada bi se izvješća o ponovnom otvaranju postrojenja za projektile pokazala točnima, izjavio je u četvrtak Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnosrt John Bolton.

“Predsjednik je očito otvoren za ponovne razgovore. Vidjet ćemo kada bi se to moglo dogovoriti”, rekao je Bolton televiziji Fox.

Dodao je da je prerano donositi zaključke o izvješćima o sjevernokorejskim projektilnim aktivnostima.

“Imamo puno načina prikupljanja podataka”, rekao je. “Pažljivo ćemo razmotritii situaciju. Kao što je predsjednik rekao, to bi bilo veliko, veliko razočarenje ako idu u tome smjeru”, istaknuo je Bolton.

Južnokorejski mediji objavili su u četvrtak da su nove aktivnosti uočene u sjevernokorejskoj tvornici interkontinentalnih balističkih projektila (ICBM).

Pokreti teretnih vozila nedavno su opaženi oko tvornice Sanumdongu u Pyongyangu koja je proizvela prvi sjevernokorejski interkontinentalni projektil sposoban dosegnuti teritorij SAD-a.

I u utorak je južnokorejska novinska agencija Yonhap objavila da su južnokorejske obavještajne agencije uočile znakove da Sjeverna Koreja obnavlja dio svog postrojenja  za lansiranje projektila na lokaciji Dongchang-ri koje je prethodno bilo demontirano.

Trump je u srijedu izjavio da bi bio razočaran sjevernokorejskim čelnikom Kimom ako bi se izvješća o obnovi mjesta za lansiranje projektila u Sjevernoj Koreji pokazala točnim.

Komentiraj