Bolivijske su vlasti uhitile predsjednika avioprijevoznika Gustava Vargasa čiji se avion prošlog tjedna srušio u Kolumbiji, pri čemu je poginula 71 osoba. Među poginulima je i gotovo cijela momčad brazilskog nogometnog kluba Chapecoensea.

Vargas, inače umirovljeni general zrakoplovstva, priveden je tijekom istrage o padu aviona. Avion je putnike prevozio u Kolumbiju, a pao je jer je ostao bez goriva. Bolivijska dužnosnica Celia Castedo kazala je kako je upozorila pilota o problemu s gorivom prije polijetanja. Castedo je zatražila azil u Brazilu, navodeći kako je u Boliviji bila izložena prijetnjama i zlostavljanju.

Zrakoplov Avro RJ85, proizveden u Velikoj Britaniji, ostao je bez goriva u trenutku kada se približavao svom cilju – zračnoj luci u Medellinu. Tragedija se dogodila 28. studenog. 71 osoba poginula je u nesreći, a preživjelo je šest osoba. Jedan od preživjelih je ispričao kako je pilot, Miguel Quiroga, trebao sletjeti u bolivijski grad Cobiju kako bi uzeo gorivo, ali je od toga odustao.

Momčad Chapecoensea putovala je u Medellin na prvu utakmicu finala Copa Sudamericane protiv Atletico Nacionala. Trebala je to biti najvažnija utakmica u povijesti kluba. Dan nakon nesreće, iz Atletica su poručili kako će utakmicu finala predati, a Južnoamerički nogometni savez u ponedjeljak je Chapecoense proglasio i službenim pobjednikom ovogodišnjeg natjecanja.

Komentiraj