BOL Prekinuta potraga za meksičkom surfericom

MMPI

U poslijepodnevnim satima u ponedjeljak pokrenuta je spasilačka akcija za ženskom osobom koja je nestala u Splitskom akvatoriju, javlja N1.

“Službenici MRCC Rijeka danas, 24. rujna u ranim poslijepodnevnim satima pokrenuli su koordiniranu potražno – spasilačku akciju u Splitskom akvatoriju za nestalom ženskom osobom V.V.S. (rođena 1993. godine), državljanka Republike Meksiko, slijedom zaprimljene dojave od B.H., državljanina Republike Hrvatske te ujedno voditelja surferske škole, koja je organizirala turu tijekom koje se dogodio nestanak polaznice u središnjem području Bračkoga kanala, kažu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Službenici Lučke kapetanije Split temeljem  izjave očevidaca izvijestili su kako je nestala surferica posljednji puta viđena 200 metara od Bolske obale, gdje je pokušala plivati do obale zbog čega je pustila dasku, no uslijed naleta jakog vjetra i visokoga mora, očevici su je izgubili iz vida.

Pilot potražnog zrakoplova Obalne straže je u 16.03 sati uočio napuštenu surfersku dasku 3 nautičke milje jugozapadno od Bola, ali nažalost, ne i nestalu surfericu.

U 16.56 sati zbog daljnjega pogoršanja izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru u Splitskom području nadzora sigurnosti plovidbe, MRCC Rijeka privremeno je naredila prekid pomorskih traganja za nestalom surfericom, no nastavlja se sa kopnenom potragom, u kojoj  su angažirani pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi iz Splita te službenici Policijske uprave Splitsko – dalmatinske županije, koji pretražuju obalno područje Dugog rata do Rta Smočiguzica, odnosno sjevernu stranu otoka Hvara od uvale Žukova prema Travnoj, kažu iz Ministarstva.

Komentiraj