HINA

Boksački savez traži javnu ispriku Filipa Hrgovića

Hrvatski boksački savez održao je u utorak konferenciju za novinare u hotelu Panorama, a na njoj je zatraženo očitovanje nstitucija RH-a, Središnjeg državnog ureda za sport i Hrvatskog olimpijskog odbora, dok je od Filipa Hrgovića zatražen javna isprika.

“Zbog uvreda koje je Filip Hrgović iznio prema vrijednim djelatnicima Hrvatskog boksačkog saveza i članovima Izvršnog odbora neki najavljuju privatne tužbe, a neki se ne žele kontaminirati nasilnim karakterom Hrgovića. Pozivam institucije RH da djeluju i da zaštite dignitet spomenutih ljudi, ali i njihovu osobnu sigurnost nakon izrečenih prijetnji. Hrvatski boksački savez će donijeti odluku o stavu prema Filipu Hrgoviću te tražiti očitovanje Središnjeg državnog ureda za sport i HOO-a kao nadležnih institucija”, izjavio je na konferenciji za novinare dopredsjednik HBS-a Mladen Mikolčević.

Član Izvršnog odbora HBS-a Petar Knežević rekao je da da traže javnu ispriku koja bi pružila ruku pomirenja i razumijevanja jer zadnje što žele je stati na put uspjesima Filipa Hrgovića.

Mikolčević je rekao da je Hrgovića na nervozu natjerao njegov odnos s bivšim trenerom Leonardom pijetrajem. Prije tri mjeseca održan sastanak HBS-a i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na kojem je Hrgović tražio da se pola plaće koju prima Leonard Pijetraj kao trener koji ga je odveo na POI daje njegovom novom treneru Yousefu Hasanu koji bi ga odveo na Igre u Tokio. No, na Izvršnom odboru HBS-a odlučeno je da ostane postojeće stanje, odnosno da se plaća ne dijeli-.

“Na OI se ide preko nacionalnih saveza i tko garantira da će se Hrgović kvalificirati na Igre i imati pravo nastupa kao profesionalac. U ovom trenutku Hrgović ne ispunjava nikakve uvjete za odlazak na OI 2020. u Tokiju, najprije ga mora pustiti Sauerland”, izjavio je Knežević objašnjavajući kako Hrgovića sa Sauerland Promotiotionsom veže ugovor i pitanje je hoće li ga oni uopće pustiti da se bori na Olimpijskim igrama.

“Filip Hrgović je hrvatski boksač, HBS ga je uvijek pratio i pružao mu potporu, još od kadetskih dana. I on će uvijek imati našu potporu”, zaključio je Mikolčević konferenciju.

Podsjetimo, brončani hrvatski boksački olimpijac Filip Hrgović prije nekoliko dana posjetio je prostorije HBS-a u kojima je nasilnički nasrnuo na glavnog tajnika HBS-a prijeteći mu fizičkim nasiljem, ali i grubo verbalno vrijeđajući uz psovke njega i sve članove Izvršnog odbora. Na izlasku iz ureda strgnuo je svoju uokvirenu fotografiju sa zida i snažno je razbio o pločice. Sljedećeg dana na konferenciji za novinare je nastavio s verbalnim nasiljem na sazvanoj konferenciji za novinare, a i zaprijetio je da će odustati od OI u Tokiju 2020. godine.

Komentiraj