Boks: Josip Biletić europski juniorski prvak

HINA/ Hrvatski boksački savez

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Josip Biletić osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji preko 80 kilograma na EP-u u Kaposvaru, mladi je Zadranin u finalu deklasirao Rusa Timura Slaščinina bacivši ga i u nokdaun u prvoj rundi.

“Odlično je bilo. Slušao sam što mi je kut govorio i nametnuo sam svoj boks. Rus mi jednostavno nije mogao ništa”, rekao je nakon finala 16-godišnji Josip, te nastavio:

“Prvenstvo je bilo dugo i naporno. Pobijedio sam zaista najbolje boksače, Bjelorusa, Austrijanca i sada ruskog prvaka. Želio bih se zahvaliti i treneru Vidaiću, stručnom stožeru i posebno predsjedniku saveza Boni Bošnjaku koji nas je došao podržati u Kaposvar. To nam je puno značilo”.

U novijoj  hrvatskoj povijesti europskim naslovom okrunili su se lani u seniorskoj konkurenciji Filip Hrgović i preklani u konkurenciji mlađih seniora Luka Plantić, te 2009. Dino Mansour.

“Prezadovoljni smo. Imamo europskog prvaka Biletića i brončanog Europljanina Veočića na ovom prvenstvu. Pokazujemo kontinuitet rezultata i to želimo zadržati. U Kaposvaru je reprezentacija napravila odličan posao i vjerujem da to ove godine nije sve”, izjavio je predsjednik HBS-a Bono Bošnjak.

“Moram priznati da smo skromno krenuli na ovo prvenstvo. Intimno smo priželjkivali ovakav uspjeh i dvije medalje, ali nismo željeli raditi pritisak na momke”, nadovezao se izbornik Pero Veočić, čiji je sin Gabrijel osvojio broncu u kategoriji do 63 kg.

Komentiraj