Bojan Knežević nakon mjesec dana s posudbe u Lokomotivi vraćen u Dinamo

Bojan Knežević više neće nastupati za Lokomotivu. Konačni rastanak s 22-godišnjim defanzivnim veznjakom danas je potvrdila Lokomotiva, a u istu je Knežević na posudbu iz Dinama stigao prije mjesec dana.

Bjelovarčanin je prve nogometne korake napravio u Mladosti iz Ždralova iz koje u kolovozu 2007. prelazi u redove Bjelovara. Dinamo ga potpisuje kao 13-godišnjaka u ljeto 2010. godine i od tada je ugovrno vezan s Plavima.

Debitantski nastup u seniorskom nogometu imao je u svibnju 2014. godine kada ga je u igru (u posljednjih desetak minuta Dinamovog 2-1 poraza u Puli od Istre) poslao Zoran Mamić. Bio je to ujedno i njegov jedini nastup te sezone za prvu momčad Dinama. Sljedeće sezone nije nijednom zaigrao za seniore, a u 2015/2016 kampanji Dinama ponovno igra samo jednom. Najviše prilika za nametnuti se u Dinamu imao je u sezoni 2016/2017 kada je zaigrao u jedanaest prvoligaških utakmica Plavih, no sljedeće sezone ponovno je sveden na trash time minutažu i tri nastupa.

U veljači 2018. Knežević odlazi na prvu od tri posudbe u Lokomotivu. Tamo je skupio 11 nastupa (većinom kao prvotimac) i postigao jedini seniorski pogodak u karijeri. Uvodnih šest kola prošle sezone nastupa za Dinamo pod vodstvom Nenada Bjelice, no u siječnju 2019. ponovno je poslan u Lokomotivu za koju je igrao u svega tri ligaške utakmice. Po okončanju sezone vratio se u Dinamo, no u srpnju ove godine i treći put je posuđen Lokomotivi, a u ovogodišnjem izdanju HNL-a za Lokose je zaigrao u prva dva kola.

Razlog Kneževićevog povratka u Dinamo je navodno transfer u redove ljubljanske Olimpije, a iz Lokomotive su mu zaželjeli puno sreće i zdravlja u nastavku karijere, usput se pohvalivši da “ovim odlaskom Lokomotiva više nema u kadru igrača na posudbi iz drugih klubova”.

Komentiraj