Uskoro počinje veliki sportsko-humanitarni spektakl

facebook.com

Sport i igra sastavni su dio zdravog djetinjstva, ključni su u razvoju osobnih i društvenih vještina kao i u jačanju samopouzdanja, a pozitivni i brižni uzori važni su u širenju ovih važnih poruka. Zna to i Marin Čilić, jedan od najboljih hrvatskih tenisača, pokretač humanitarnog projekta Gem Set Hrvatska, koji će se održati 12. lipnja na SRC Šalata.

Već je najavljeno kako će događanje okupiti brojne zvijezde hrvatskog sporta i “ispričati jedinstvenu priču o sportu, igri i djeci”. Nogometaš Ivan Klasnić, tenisači Nikola Mektić i Franko Škugor novi su potvrđeni sportaši, a egzebicijski tenis turnir će zaigrati i Bojan Bogdanović, jedan od naših najuspješnijih košarkaša.

“Bit će mi veliko zadovoljstvo sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj akciji, a siguran sam da ćemo zajedničkim snagama učiniti nešto dobro za našu zemlju. Očekujem veliku podršku i snažno bodrenje s prepunih tribina na Šalati jer će biti jako zanimljivo gledati nas sportaše u potpuno novim ulogama. Nadam se da ćemo se svi dobro zabaviti, a uz to učiniti i dobro djelo. Pozivam sve da nam se pridruže“, izjavio je košarkaš Bogdanović.

Prvo multifunkcionalno igralište koje će financirati Zaklada Marin Čilić, bit će izgrađeno u Osnovnoj školi Tordinci. Riječ je o jednoj od najmlađih škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a iako postoji samo 12 godina ostvaruje uspjehe u različitim područjima. Škola danas broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, pohađaju je učenici iz sva četiri mjesta općine Tordinci, no još uvijek nema sportsku dvoranu, vanjsko igralište oštećeno je i neprikladno, a u cijeloj općini ne postoje izvanškolske sportske aktivnosti.

Komentiraj