Jedan od istaknutih dubrovačkih HSS-ovaca i bivši gradonačelnik Dubrovnika Vido Bogdanović burno je reagirao na najavljeno istupanje ”većine članova Gradskog odbora stranke zbog koalicije s SDP-om na nacionalnoj razini”, optuživši u utorak na društvenim mrežama te iste članove za uništavanje HSS-a u Dubrovniku, a nazvao ih je i političkim ništarijama.

Na svom Facebook profilu Bogdanović je pitao svoje bivše stranačke kolege koje to vrijednosti dijele s dosadašnjim koalicijskim partnerima, te im poručio da podviju repove i nestanu ispod svetog znamenja stranke.

”Koje to vrijednosti dijelite s dosadašnjim koalicijskim partnerima pa ne možete prihvatiti odluku Glavnog odbora stranke? Je li to unutarstranačka i međustranačka korupcija? Je li to stranačko i međustranačko ‘uhljebarstvo’? Je li to partijsko kadroviranje? Je li to gotovo potpuno gašenje HSS-a na nacionalnoj razini?”, napisao je Bogdanović te dodao kako su ti isti članovi koji sada napuštaju stranku zajedno s ”političkom varalicom Željkom Ragužem (zamjenik gradonačelnika Dubrovnika i bivši predsjednik HSS-a), uništili Hrvatsku seljačku stranku”.

”Ma što vi to napuštate? Napuštate nešto što ne postoji! HSS ste ugasili svojim političkim ponašanjem, a sad prigovarate Glavnom odboru stranke. Jeste li vi normalni? Podvijte repove i nestanite ispod svetog znamenja stranke pa se pogledajte u zrcalo i pitajte se, što smo to učinili od HSS-a u Dubrovniku”, napisao je Bogdanović.

Ustvrdio je kako je ta stranka 1997. godine ”u mračno doba osvojila vlast korumpiranoj i lopovskoj organizaciji usprkos”, a izrazio je čuđenje ”užasavanjem što Krešimir Beljak ima snage i odlučnosti odmaknuti se od zla”.

”Vi sa tim zlom možda dijelite iste vrijednosti, ali Radićev HSS ne dijeli, ja ne dijelim. I nemojte mi pričati o obitelji. Usuđujete li se reći da sam ja protiv obitelji? Pričate o domu? Hoćete reći da sam protiv doma? Vi ste za Domovinu! Usuđujete li se reći kao Vaš donedavni vođa crni Marko da sam ja protiv Domovine? Vi ste gospođo i gospodo obične političke ništarije koje sa seljačkom politikom Stjepana Radića nemaju ništa, a stranka vam je poslužila tek kao leteći tapit da se vinete do nezasluženih pozicija na kojima vas uglavnom plaća narod, radnici i seljaci!”, napisao je Bogdanović kojem je podršku na Facebooku dao i sam predsjednik HSS-a Krešimir Beljak.

Zbog neslaganja s odlukom Glavnog odbora stranke da na predstojećim parlamentarnim izborima izađe s SPD-om u subotu je ostavku na mjesto predsjednice dubrovačkog ogranka dala Silvija Petrlić Saltarić, a u ponedjeljak je isto napravila i većina članova Gradskog odbora stranke.

Prema Statutu HSS-a, Županijski odbor te stranke u ovoj bi situaciji trebao imenovati povjerenika, nakon čega bi se trebala pokrenuti procedura za izbor novog predsjednika i članove Gradskog odbora.

Komentiraj