facebook.com

BOGATIJI OD KRALJICE ELIZABETE Milijarder ukrajinskog podrijetla postao najbogatiji Britanac

[quote_box_center]

  • Milijarder ukrajinskog podrijetla Len Blavatnik postao je najbogatiji Britanac
  • Kraljica Elizabeta usprkos rastu prihoda pala na “listi bogatih”

[/quote_box_center]

Milijarder ukrajinskog podrijetla Len Blavatnik postao je najbogatiji Britanac, dok je kraljica Elizabeta usprkos rastu prihoda pala na “listi bogatih”, objavio je u nedjelju The Sunday Times, list koji svake godine objavljuje novo stanje bogataškog svijeta.

Blavatnik je od ekonomske krize 2009. udvostručio svoje bogatstvo koje je sada procjenjeno na 13,17 milijarda funta pa je tako s prošlogodišnjeg četvrtog mjesta zasjeo na prvo mjesto liste najbogatijih podanika Ujedinjenog Kraljevstva. Ulaže u glazbeni biznis, industriju i medije.

“Teški” 547 milijardi funta

Prema Sunday Timesu, najbogatijih 1000 ljudi u zemlji je “teško” 547 milijardi funta, dok im je bogatstvo 2009. iznosilo 258 milijarda, što znači da je u šest godina skočilo 112 posto.

Velika Britanija broji 117 milijardera, a jedino su “bogatije” za milijardere SAD i Kina. London ima najviše milijardera, njih 80, više nego ijedan drugi grad na svijetu.

Prosječnom Britancu, koji godišnje zarađuje 25.000 funta, trebalo bi 526.800 godina da dostigne bogatstvo 57-godišnjeg Blavatnika.

Komentiraj

Source:V.T./HINA