BOGATI DP-OVAC Šušnjar objavio imovinsku karticu, naveo čak 22 nekretnine

Autor:

20.05.2024., Zagreb - U zgradi Nacionalne i sveuciliske knjiznice odrzana je prva sjednica 16. Vlade Republike Hrvatske. Premijeru Plenkovicu ovo je treci uzastopni mandat na celu Vlade koju je u petak potvrdila saborska vecina sastavljena od HDZ-a, DP-a i dijela manjiskih zastupnika. Nakon sjednice, izjavu za medije dao je Ante Susnjar. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar iz Domovinskog pokreta predao je imovinsku karticu. Ministar i njegova supruga u vlasništvu i suvlasništvu imaju čak dvadeset i dvije nekretnine za koje je ukupnu vrijednost procijenio na 2,348 milijuna eura.

Najviše nekretnine ima u Posušju u susjednoj BiH, njih četrnaest. Najviše je livada i oranica koje je stekao nasljedstvom i nad kojima vlasništvo dijeli s više osoba. U Posušju je nasljedstvom stekao suvlasništvo, koje se kreće od samo nekoliko postotaka pa do jedne trećine, i nad četiri kuće koje ukupno vrijede 690 tisuća eura.

U Zagrebu ima stan površine 146,85 četvornih metara koji je stekao pozajmicom od pokojnog oca i čiju je vrijednost procijenio na 400 tisuća eura, te kuću u Remetama koja vrijedi 150 tisuća eura.

Ministrova supruga suvlasnica je (50 posto) kuće vrijedne 800 tisuća eura u Lokvi Rogoznici, a u tom mjestu ministrova supruga ima i građevinsko zemljište od 70 četvornih metara te voćnjak vrijedan 30 tisuća eura.

U svojoj imovinskoj kartici ministar Ante Šušnjar naveo je i vlasništvo (33,33 posto) nad odvjetničkim uredom. Napomenuo je da je svoja upravljačka prava već prenio na drugu osobu.

U imovinsku karticu je upisao i štednju od 130 tisuća eura i 90 tisuća konvertibilnih maraka, što je stekao nasljedstvom. Uz svoju plaću od 2402 eura, Šušnjar je prijavio i supruginu od 2599 eura.

Imovinsku karticu Ante Šušnjara možete pogledati OVDJE.

BROJNE NOVOSTI Bartulica objavio najnoviju imovinsku karticu! Evo što sve ima

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.