Bogat edukativni i zabavni program u zagrebačkom ZOO-u za Dan ptica selica

U zagrebačkom Zoološkom vrtu u nedjelju će se obilježiti Svjetski dan ptica selica.

‘Pjevajte, letite i jedrite poput ptice!’ – tema je ovogodišnjeg Dana ptica selica koji je posvećen podizanju svijesti javnosti o pticama selicama i potrebi međunarodne suradnje kako bi ih se očuvalo. Naglasak je stavljen na ptičji pjev i njihov let koji diljem svijeta nadahnjuju i povezuju ljude koji rade na zaštiti ptica selica i njihovih staništa.

PHOTO: Zagreb ZOO

Ptice selice smatra se i svojevrsnim veleposlanicima prirode jer ne samo da spajaju razna mjesta diljem planeta, nego i povezuju ljude s prirodom.

Ovogodišnji Svjetski dan ptica selica poziva ljude da se povežu s prirodom slušajući i gledajući ptice gdje god da jesu. Ptice selice se mogu naći svugdje – kako u prirodi, tako i u gradovima.

Program u zagrebačkom ZOO-u traje od 11 do 18 sati. U edukativnom kutku gdje će se, među ostalim, govoriti o razvoju ptića, zainteresirani će izbliza moći proučiti perje, jaja, gnijezda i preparirane životinje. Edukatori koji će posjetiteljima govoriti o selidbama ptica, razotkrit će načine kako se ptice orijentiraju. Posebno poučna priča bit će ona kako zaštititi ptice od kolizije sa staklenim površinama.

PHOTO: Zagreb ZOO

Djeca će moći zaigrati i nekoliko igara – ‘Križić-kružić’, ‘Gnijezdo sa stotinu jaja’ i ‘Put ptica selica’.

Na svaki puni sat posjetitelji se kod glavne blagajne mogu uključiti u obilazak ‘Abeceda ornitologije’ tijekom kojega će ih edukator upoznati sa čudesnim svijetom ptica. Za sudjelovanje u tom programu nije potrebna najava, a broj sudionika određuju aktualne epidemiološke mjere.

PHOTO: Zagreb ZOO

Komentiraj