Bogart i Bacall – stvoreni jedno za drugo, a svi su im predviđali propast

Humphrey Bogart i Lauren Bacall vjenčali su se 21. svibnja 1945. godine.

A evo kako je sve počelo na snimanju filma ‘Imati i nemati’:  “Howard (redatelj) mi je rekao da mirno sjedim, da će se odmah vratiti i onda je ušao sa Bogartom. Upoznao nas je, nije bilo niti munja, niti gromova, samo jednostavno: ‘Drago mi je.’ Bogart je bio niži no što sam mislila, oko metar i osamdeset, i bio je odjeven  u svoju standardnu uniformu – široke hlače, pamučnu majicu s maramom oko vrata. Ništa pametno nije rečeno, nismo dugo ostali, no činio se kao drag čovjek”, prisjetila se Lauren njihovog prvog susreta.

Drugi, možda važniji trenutak, dogodio se dva tjedna nakon početka snimanja, kad joj je Humphrey Bogart došao poželiti laku noć. “Nagnuo se, stavio ruku ispod moje brade i poljubio me. Bilo je to impulsno, on je bio sramežljiv, nije bio lovac. Uzeo je kutiju šibica iz džepa i zamolio me da napišem svoj broj telefona na poleđinu. Jesam. Ne znam zašto, osim što je to bio naše igre. Bogie je bio poznat po tome da se nije petljao sa ženama na poslu ni nigdje drugdje, nije bio taj tip muškarca. Uostalom, bio je u braku sa ženom koja je bila poznata alkoholičarka i nasilnica. Opasna ženska koja bi vas udarila pepeljarom, lampom, bilo čime.”

Tako je započela jedna od najpoznatijih ljubavnih veza u Hollywoodu, koja je trajala sve do Bogiejeve smrti 1957. godine.

Komentiraj