Boeing postigao nagodbu s obiteljima poginulih na letu Lion Aira

Boeing se nagodio u prvim tužbama zbog pada Lion Aira 737 Max u Indoneziji, otkrio je američki odvjetnik, dok su drugi izvori otkrili da će obitelji poginulih dobiti najmanje 1,2 milijuna dolara odštete.

Floyd Wisner iz odvjetničke tvrtke Wisner rekao je da postigao 11 nagodbi od ukupno 17 tužbi protiv Boeinga koje su podigle obitelji poginulih u padu Boeinga nove generacije 737 Max u Javansko more 29. listopada pri čemu je poginulo svih 189 osoba na letu.

Glasnogovornik Boeinga Gordon Johndroe odbio je komentirati nagodbe, dok je Wisner poručio da Boeing nije priznao odgovornost u svojih 11 nagodbi.

Wisner je dodao da ne može otkriti iznos nagodbi zbog dogovora o povjerljivosti s Boeingom.

Tri osobe upoznate sa slučajem tvrde da će svaka obitelj žrtava, od kojih je većina iz Indonezije, dobiti najmanje 1.2 milijuna dolara.

Izvori su htjeli zadržati anonimnost jer su pregovori povjerljivi, piše Reuters.

Iznos odšeta može varirati zbog državljanstva žrtve, njezine dobi, bračnog statusa, prihoda i očekivanog životnog vijeka.

Boeing se suočava s još 100 tužbi zbog pada aviona Ethiopian Airlinesa 737 Max 10. ožujka u kojemu je poginulo 157 ljudi na putovanju iz Adis Abebe do Nairobija.

Komentiraj