HINA/ Denis CERIĆ

BODROŽIĆ “Nakon mog teksta o Lederer, skinuta je predstava u Gavelli”

Književnica Ivana Bodrožić u četvrtak je za N1 komentirala skidanje predstave “Hotel Zagorje” s repertoara kazališta Gavella.

Kazala je da je predstava bila prihvaćena od Kazališnog vijeća, Gradske skupštine i drugih instanci, te se nikada nisu spominjali nepovoljni financijski uvjeti. “Još jedan element koji je potencijalno bitan u skidanju predstave je da je došlo do promjene na sceni zagrebačke kulture. Nova pročelnica Ana Lederer, o čijoj izjavi sam nedavno napisala kritički osvrt na to što bi gradske institucije trebale financirati s obzirom na politički teatar”, rekla je.

Objasnila je da je u tektsu tvrdila da sve može biti politički aktivizam, samo je pitanje tko je na vlasti. Ipak, kazala je, nema dokaza da je njezin tekst povezan sa skidanjem predstave. Službeno objašnjenje bilo je da je predstava skinuta zbog nedostatka novca.

“Mislim da je to sve dio niza stvari koje upućuju kako se kod nas radi. Povezala bi to uz neprofesionalizam ljudi koji su na određenim funkcijama. To da se nema novca se trebalo znati na početku godine. Nama je suradnja otkazana, nismo dobili nikakav službeni dopis, a dramaturginju koja je trebala napraviti najveći dio posla, nitko nije kontaktirao”, ispričala je Bodrožić.

Komentiraj