Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je na konferenciji za novinare kazao da je jutros imao sastanak s predstavnicima reprezentativnih sindikata u MUP-u. Izjavio je da će ministarstvo razgovarati i s predstavnicima nereprezentativnih sindikata, još šest. “Sindikate vidimo kao partnere jer u konačnici imamo isti cilj, zadaću – bolji uvjeti života i rada policijskih službenika i ostalih državnih službenika i namještenika u sustavu MUP-a”, rekao je Božinović.

“Bio sam iznenađen kad sam došao na dužnost da policijski dužnosnici imaju manji koeficijent od ostalih, nazovimo tako, uniformiranih djelatnika, kao što su pravosudna policija, carina, vojska. Zbog toga mi već izvjesno vrijeme radimo na tome kako dovesti te odnose u balans”, naglasio je Božinović dodajući kako je dogovoreno da se poveća koeficijent za 7.655 policijskih službenika sustava MUP-a na način da se ti koeficijenti dovedu u balans s ostalim službama, prenosi HRT.

Sredstva su, kaže, našli unutarnjom preraspodjelom sredstava, a radi se o nešto više od 41 milijun kuna. “Želim naglasiti da nikome u sustavu neće biti oduzeto od plaće da bi se dalo ovoj kategoriji. Tijkom 2018. godine naći ćemo rješenje i za povrat ukinutih prava policijskih službenika više i visoke spreme. Izračunali smo da nam za to treba dodatih 17 mil. kuna”, zaključio je.

Komentiraj