Bobo Jelčić

Bobo Jelčić osvojio nagradu za predstavu sezone i ponosan je na novi film ‘Sam Samcat’

Redatelj Bobo Jelčić osvojio je nagradu Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu za rad na autorskom projektu prema motivima filma “Zašto je poludeo gospodin R…” (1970) Rajnera Vernera Fazbindera i Mihaela Fenglera te je istoimena predstava proglašena za predstavu sezone.

U predstavi, čija je premijera bila u Jugoslavenskom dramskom pozorištu 20. lipnja, sudjeluju glumci Boris Isaković, Nataša Tapušković, Dubravka Kovjanić, Milan Marić, Bojan Dimitrijević, Branko Cvejić, Vesna Čipčić, Jelena Stupljanin i Pavle Korać. Scenograf je Aleksandar Denić, a kostimografkinja Maja Mirković.

”Iznimno sam sretan što smo nagradu osvojili, upravo na daskama na kojima sam prvi put režirao. Nije bilo jednostavno, ali drago mi je da je publika prepoznala naš trud i rad. Ovo nam je poticaj da budemo još bolji”, istaknuo je Jelčić po primanju nagrade.

Režirao je u svim većim kazalištima u Hrvatskoj, kao i u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Za svoje predstave je dobio brojna priznanja.

Za sve koji prate i cijene Jelčićev rad, njegov najnoviji film ‘Sam Samcat’ trenutno se prikazuje u kinima diljem Hrvatske, a u glavnim ulogama filma su Rakan Rushaidat, Krešo Mikić, Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov…

Komentiraj