Boban: “Ako se kava može kupiti na kiosku, zašto ne može u kafiću?”

Dražen Boban, predsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK, izjavio je za N1 kazao im današnji sastanak s predstavnicima vlade nije ponudilo nadu.

“Prvi je tjedan došašća tjedan nade, a mi je danas nismo osjetili. Naši prijedlozi danas nisu ispoštovani, Zdravko Marić i Tomislav Ćorić izlazili su sa svojim prijedlozima, ali su tvrdi i nisu imali razumijevanja za ono što mi želimo. Očekujemo još pregovora i očekujemo nešto bolje od onoga što je danas ponuđeno”, rekao je Dražen Boban.

Naglasio je kako je mnogo djelatnosti vezano za ugostiteljstvo i turistički sektor, poput malih obrtnika, OPG-ova, distributera…

“Teško je prognozirati situaciju, sve ovisi o epidemiološkoj situaciji, te o tome hoće li nas se otvoriti 21.12. Ako dođe do dužeg zatvaranja doći će do osipanja radne snage jer to ne možemo podnijeti, i doći će do problema”, rekao je Boban.

Kazao je i kako nema razloga za to da se kava za van ne može kupiti u kafićima.

“Ako se može kupiti u pekarnici, na benzinskoj, na kiosku… Događa se prelijevanje u njihovu korist, a mi se nadamo da će vladajući imati razumijevanja i dati nam da radimo bar taj dio”, rekao je Boban.

Komentiraj