U čast više nego uspješnog trkaćeg modela 3.0 CSL, koji je “harao” pistama tokom ’70-ih godina, BMW na Pebble Beachu predstavlja omaž ovoj legendi – koncept pod imenom 3.0 CSL Hommage R

Nedugo nakon preljepog koncepta 3.0 CSL Hommage, koji je prikazan na tradicionalnom okupljanju Concorso d’Eleganza Villa d’Este, BMW za jednako prestižni Pebble Beach Concours d’Elegance, pored M4 GTS koncepta, sprema i 3.0 CSL Hommage R, koji nepogrešivo „koketira“ sa više nego uspješnom trkaćom povijesnom ikonom BMW-a iz ’70-ih godina.

U odnosu na spomenuti, nedavno predstavljeni 3.0 CSL Hommage koncept, „R“ verzija je vizualno agresivnija, s istaknutijim aerodinamičnim površinama, prije svega prednjim spojlerom i „repnim krilom“.

Unutrašnjost je usklađena sa trkaćim svijetom, te je moguće pronaći upravljač u DTM stilu, a tu je i nesvakidašnji dio opreme za vozača – kaciga koja u sebi, na viziru, integrira i head-up ekran, sa svim neophodnim informacijama!

Posebnu zanimljivost čini i mogućnost prikazivanja tzv. idealne putanje kroz krivinu, kao što je to slučaj sa mnogim kompjuterskim igricama danas!

Komentiraj