Blokirana istraga masakra u školi na Vračaru? Osumnjičeni bi uskoro mogao biti pušten na slobodu

Autor:

22, May, 2023, Belgrade - Classes at the Elementary School "Vladislav Ribnikar" continued from this morning, and will take place from 8 am for the morning shift and from 1 pm for the afternoon shift. Photo: Milos Tesic/ATAImages

22, maj, 2023, Beograd - Nastava u Osnovnoj skoli "Vladislav Ribnikar" je nastavljena od jutros,  a odvijace se od osam za prepodnevnu i od 13 casova za popodnevnu smenu. Photo: Milos Tesic/ATAImages Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Ni pet mjeseci nakon stravičnog zločina u osnovnoj školi na beogradskom Vračaru, istraga nad dječakom osumnjičenim za masakr nije završena. Tamošnji mediji navode kako je sve stoji na mjestu, kao i da bi otac maloljetnog osumnjičenika uskoro mogao biti pušten na slobodu.

Nakon što je 13-godišnji učenik Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” 3. svibnja ove godine ustrijelio devetero svojih vršnjaka i školskog čuvara, njegovu ocu koji je vlasnik pištolja određen je istražni zatvor.

No, balističko vještačenje koje bi precizno trebalo utvrditi putanju smrtonosnih hitaca, još nije dovršeno, unatoč brojnim požurnicama koje je slalo tužiteljstvo.

Naime, taj je nalaz neophodan za podizanje optužnice.

“U slučaju kad je okrivljenom određen pritvor u istrazi, zakonom je propisano obavezno ukidanje pritvora u slučaju da tužitelj ne podigne optužnicu u roku od šest mjeseci. To je rok kojim je tužitelj obavezan u slučaju da je prema okrivljenom određen pritvor i u tom slučaju tužitelj, ali i svi drugi u istrazi postupaju s neophodnom hitnošću”, kazao je odvjetnik Nikola Ristović za Blic.

Otac osumnjičenog 13-godišnjaka tereti se za obučavanje sina za rukovanje pištoljem, jer ga je vodio u streljanu, a oružje nije držao na sigurnom mjestu.

Zakonski rok u kojem može ostati u pritvoru je 30. listopada. Za kazneno djelo za koje se sumnjiči – teško djelo protiv opće sigurnosti zapriječena je zatvorska kazna do 12 godina.

Majka trinaestogodišnjaka osumnjičenog za masakr u školi na Vračaru, policiji iznijela detalje o sinu

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.