Blizanci uhićeni zbog planiranja bombaškog napada u New Yorku

Pixabay

Braća blizanci uhićeni su u svojem stanu u Bronxu s više od 10 kilograma materijala za sastavljanje bombi za vrijeme pretresa FBI-ja i newyorške policije, objavile su vlasti na konferenciji za novinare u četvrtak navečer.

Christian i Tyler Toro, 27, uhićeni su s materijalom, od kojeg neki potječe od vatrometa za djecu, rekao je zamjenik zapovjednika za obavještajne i protuterorističke operacije John Miller.

Policija je također pronašla i dnevnik u kojemu se govori o operaciji Flash i bilješke, uključujući i onu u kojoj se naznačuje da braća namjeravaju ubijati djecu.

“Pod punim Mjesecom, oni mali osjetit će teror”, rekao je Miller citirajući bilješku.

Istraga je počela nakon navodne prijetnje bombom 4. prosinca u školi u Harlemu, kazao je Miller.

Učitelj Christian Toro 10. prosinca dao je otkaz u školi i dva dana kasnije njegov brat Tyler vratio je službeni  laptop koji je Christian, rekao je Miller.

Pregledavajući sadržaj na laptopu, osoblje ministarstva obrazovanja navodno je našlo upute za sastavljanje bombe što su prijavili policiji.

U sklopu daljnje istrage izvršen je pretres i braća su uhićena, optuženi za posjedovanje eksploziva i davanje eksploziva maloljetnicima.

Gradonačelnik Bill de Blasio rekao je novinarima da nema dodatnih prijetnji New Yorku.

“Još jednom, nastavljamo dalje sutra u duhu otpornosti po ko kojemu su Newyorčani poznati”, napisao je na Twitteru.

Komentiraj